Τουρνουά καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου 2021

Με την απονομή αναμνηστικών βραβείων για τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 1/06/2021, τα ενδοσχολικά τουρνουά καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου του σχολείου μας, υπεύθυνη των οποίων ήταν η εκπ/κος Φ.Α., κα Λαμπρίδη Δωροθέα.

Τα τουρνουά ξεκίνησαν την Τρίτη 11/05/2021, διήρκεσαν τρεις εβδομάδες και ολοκληρώθηκαν με την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο πάρκο του Αλμυρού, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Έλαβαν μέρος 110 μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄(τηρώντας τα μέτρα για τον covid 19) και έγιναν 45 αγώνες ποδοσφαίρου και 55 αγώνες καλαθοσφαίρισης.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν τα παιδιά

  • να εμπεδώσουν αυτά που έχουν διδαχθεί (τεχνική, κανόνες, συνεργασία, ευγενή άμιλλα κλπ) , όχι μόνο τη φετινή χρονιά, που ήταν περιορισμένα εξαιτίας της πανδημίας αλλά και τις προηγούμενες
  • να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε αθλητικούς αγώνες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τις αντοχές του, μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουν και να λύνουν άμεσα προβλήματα που παρουσιάζονται, να διεκδικούν, να λύνουν τις διαφορές τους με συζήτηση ή παιχνίδι, να κερδίζουν πανηγυρίζοντας με σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και να χάνουν με ευπρέπεια
  • να συνεχίζουν την προσπάθεια αφήνοντας πίσω τους την ήττα, κοιτάζοντας σε μία επόμενη νίκη.
  • Να μάθουν ότι σημασία δεν έχει μόνο η νίκη αλλά και η συμμετοχή στην ομάδα, η υποστήριξη της ομάδας και η σωστή συνεργασία.

Απαράβατος κανόνας για τη συμμετοχή στα τουρνουά, ήταν η σωστή συμπεριφορά όλων των μαθητών, όχι μόνο στους αγώνες των τουρνουά αλλά και σε όλους τους τομείς της σχολικής ζωής. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στους αγώνες και η συμπεριφορά τους ήταν εξαιρετική.

Και αυτό ήταν η επιβράβευσή μας και επιβεβαίωση της επίτευξης των στόχων μας!

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!!!

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print