Τρίποντα στα σχολεία

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021,στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η δράση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης “Τρίποντα στα Σχολεία” με σκοπό την μύηση των μικρών μαθητών στα μυστικά του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης. Οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ δημοτικού είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά από τους προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Θωμά Χάρμπαλη και Στέφανο Πέρκο. Πήραν ένα αναμνηστικό μπλουζάκι για τη συμμετοχή τους και η δράση εξόπλισε το σχολείο με  μπάλες μπάσκετ για να συνεχίσουμε να εξασκούμαστε στα σουτ και να διασκεδάζουμε.

Οι  εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Δ. Λαμπρίδη και  Α. Κατσαριώτη καθώς και η υπεύθυνη του τμήματος ένταξης Βασιλική Μάλαμα, επιμελήθηκαν  για τη διοργάνωση  του παρόντος προγράμματος στο σχολείο μας. Η τοπική ένωση σωματείων καλαθοσφαίρισης ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ εκπροσωπήθηκε από το πρόεδρό της Κουκάκη Σ. και σύσσωμο το διοικητικό της συμβούλιο Βακαλόπουλο Μ., Μακαρούνη Α., Ζαγάκο Α. Ξεχωριστή εκπροσώπηση υπήρξε από το κόσμο της διαιτησίας του αθλήματος με την παρουσία του κύριου Ταβουλαρέα, ενώ οι πυλώνες του αθλήματος στην ευρύτερη περιφέρεια της κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου κ. Κουτραφούρης (τέως πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) και ο κύριος Ηλιάδης (ένας εκ των πρώτων προπονητών μπάσκετ στην Μεσσηνία και συνταξιούχος εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής) μοιράστηκαν μαζί μας τις αναμνήσεις του αθλήματος και τα μυστικά του που τόσο καλά κατέχουν.

Την δράση τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος. Όλοι μας ενθουσιαστήκαμε που μπήκαμε για λίγο στο κόσμο του μπάσκετ αγόρια και κορίτσια , ανανεώσαμε το ραντεβού μας για περισσότερο μπάσκετ και θα παρακολουθήσουμε με άλλο μάτι πια τον αγώνα και την προσπάθεια των εθνικών ομάδων μας το φετινό καλοκαίρι.

Κυρίως όμως γυμναστήκαμε, διασκεδάσαμε και απολαύσαμε την πολύ ωραία ημέρα που έκανε μέσα στο γήπεδο που αποτελεί χώρο υγείας  για την σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print