Βιβλιοθήκη

Νέα - ανακοινώσεις

Εδώ μπορείτε να μάθετε τα νέα της βιβλιοθήκης μας!

Οι γονείς μάς διαβάζουν…

Οι γονείς μάς διαβάζουν βιβλία…και την Τετάρτη 15 Μαρτίου η βιβλιοθήκη μας γέμισε γονείς που αγαπούν τα βιβλία! Ακούσαμε μερικά από τα αγαπημένα τους παραμύθια

Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!! Εμείς έχουμε ήδη  ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση! Γι’ αυτό και κάθε Τετάρτη γιορτάζουμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας τον ερχομό των Χριστουγέννων

Περισσότερα »

Βιβλιοεκδρομή στην Αθήνα

Η βιβλιοθήκη μας, αφού συμβουλεύτηκε την κ. Βοκοτοπούλου, ταξίδεψε στην Αττική για να επισκεφτεί δύο φανταστικές βιβλιοθήκες. Πρώτη μας στάση ήταν η βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων

Περισσότερα »
Καλωσόρισες στη βιβλιοθήκη μας!
Εδώ μπορείς να δανειστείς βιβλία, να διαβάσεις περιοδικά, να παίξεις παιχνίδια, να μελετήσεις,
να δεις ταινίες, να συναντήσεις φίλους, να οργανώσεις δράσεις. Στη βιβλιοθήκη μπορείς να κάνεις αυτά και ακόμη περισσότερα. Είναι ταυτόχρονα χώρος γνώσης, ψυχαγωγίας και δράσης.

Περιγραφή- στόχοι

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας στεγάζεται στον 2ο όροφο του σχολικού μας κτιρίου σε μια αίθουσα 100 τ.μ. Στα ράφια της είναι συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 4.000 τίτλοι παιδικών βιβλίων, ένας σημαντικός αριθμός περιοδικών και επιλεγμένα βιβλία για τους ενηλίκους. Είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ολοκληρωμένο σύστημα προβολής.

 Στοχεύει στο να αποτελεί για τους μαθητές και τις μαθήτριες έναν ελκυστικό χώρο ψυχαγωγίας, εκτόνωσης, γνώσης, ανάπτυξης των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους.

Επιδιώκει να δώσει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα διαφορετικής προσέγγισης της διδασκαλίας, πρόσβασης σε πηγές πληροφόρησης και σε μέσα για τον σχεδιασμό νέων πρακτικών στη διαδικασία της μάθησης.

Ωράριο

  • Ημέρες και ώρες δανεισμού 
  • για μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου : Δευτέρα και Παρασκευή 13:15-14:00
  • για μέλη εκτός σχολείου:  Τετάρτη 17:30 έως 20:30 μ. μ.
  • Το παραπάνω πρόγραμμα ισχύει για τους μήνες λειτουργίας του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής λειτουργίας της βιβλιοθήκης οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς 

Για τις ημέρες και την ώρα εκδηλώσεων  και ειδικών πρωτοβουλιών της βιβλιοθήκης γίνεται ενημέρωση με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου και στον τοπικό τύπο.

 

Κανονισμός

Μέλη

Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να εγγραφούν  οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι κηδεμόνες του σχολείου μας αλλά και των όμορων σχολικών μονάδων, καθώς και οι κάτοικοι της συνοικίας.

Για να γίνει κάποιος μέλος,  χρειάζεται να αποδεχτεί τον κανονισμό λειτουργίας και να συμπληρώσει την ειδική αίτηση μέλους με την καταγραφή των προσωπικών στοιχείων.

Κατόπιν του χορηγείται  η κάρτα μέλους και αποκτά με αυτή τη διαδικασία τα πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις  χρήσης του χώρου της βιβλιοθήκης και του υλικού της.

Η κάρτα δεν χάνει τη ισχύ της και μετά την αποφοίτηση του μαθητή και της μαθήτριας ή μετά την υπηρέτηση του εκπαιδευτικού στο σχολείο.

15 + 1 Υποχρεώσεις μελών

1.      Τα μέλη έχουν δικαίωμα χρήσης του χώρου και του υλικού της βιβλιοθήκης. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό που τους ενδιαφέρει είτε στα ράφια, είτε μέσω ειδικού προγράμματος Η/Υ με τη βοήθεια των υπευθύνων.

2.      Ο δανεισμός γίνεται μόνο στα μέλη, μέσω προγράμματος Η/Υ.

3.      Τα μέλη έχουν δικαίωμα χρήσης του υλικού της βιβλιοθήκης είτε στο αναγνωστήριο (εσωτερικός δανεισμός) είτε στο σπίτι (εξωτερικός δανεισμός).

4.      Ο σεβασμός και η προστασία των χώρων της βιβλιοθήκης αποτελεί προϋπόθεση για χρήση της.

5.      Τα μέλη, στο χώρο, τηρούν απόλυτη ησυχία και δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, το ποτό και το φαγητό.

6.      Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για όλο το υλικό της εκτός από τις εγκυκλοπαίδειες, τα λεξικά και τις σπάνιες εκδόσεις, που δίνονται μόνο για χρήση στο χώρο.

7.      Οι χρήστες δεν επανατοποθετούν στα ράφια τα βιβλία αλλά τα αφήνουν με τάξη στην άκρη του τραπεζιού ή σε χώρο που υποδεικνύεται από τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης.

8.      Όλα τα μέλη μπορούν να δανειστούν μέχρι 2 βιβλία για διάστημα 15 ημερών, με δικαίωμα παράτασης όποτε χρειάζεται.

9.      Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούν. Εγγραφές, ζωγραφιές, υπογραμμίσεις και κάθε είδους σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται. Το μέλος που χάνει ή καταστρέφει υλικό, υποχρεούται να το αντικαταστήσει.

10.   Απαραίτητη προϋπόθεση για λήψη τίτλου προόδου ή αποδεικτικού απολύσεως για τους μαθητές είναι η εκπλήρωση των υποχρεώσεων στη βιβλιοθήκη.

11.   Οι χρήστες που είναι χρεωμένοι με ληξιπρόθεσμο υλικό δεν έχουν δικαίωμα περαιτέρω δανεισμού.

12.   Επιτρέπεται η δημιουργία φωτοαντίγραφου μέρους βιβλίου μόνο για  εκπόνηση εργασιών. Σε περίπτωση καθυστέρησης επιβαρύνονται με 0,20 Ευρώ την ημέρα.

13.   Δεν επιτρέπεται ο αντιδανεισμός βιβλίων από μέλος σε άλλους.

14.   Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή υλικού από το χώρο της βιβλιοθήκης. αν δεν έχει περάσει από τη διαδικασία δανεισμού. Είναι δυνατό να διενεργηθεί διακριτικός έλεγχος στην έξοδο από μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ προκειμένου να διασφαλιστούν τα περιουσιακά στοιχεία της βιβλιοθήκης, οι χρήστες οφείλουν να δείχνουν κατανόηση και ευαισθησία.

15.   Κάθε μέλος έχει υποχρέωση τη δωρεά ενός βιβλίου το χρόνο προς τη βιβλιοθήκη.

16.   Η μη  τήρηση των παραπάνω άρθρων του κανονισμού έχει σαν συνέπεια την αναστολή της ιδιότητας ακόμη και την άμεση  διαγραφή  του μέλους με απόφαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση για τη βιβλιοθήκη.

Αίτηση μέλους