‘Ύδωρ: πηγή ζωής

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η Δ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το γραφικό χωριό Πήδημα, που βρίσκεται λίγο έξω από την Καλαμάτα, για ένα ……υπαίθριο μάθημα!

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείου του χωριού «Πήδημα» είναι οι πηγές. Από εκεί ξεκινάει ο ποταμός Άρης και τα νερά των πηγών υδροδοτούν σχεδόν ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Με την πολύτιμη αρωγή στελεχών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής ξεναγηθήκαμε στην ευρύτερη περιοχή του υδραγωγείου, είδαμε την νεροτριβή, θυμηθήκαμε/μάθαμε σύνθετες λέξεις με το αρχαιοελληνικό «ύδωρ», επισκεφθήκαμε το υδραγωγείο (παλαιό και νέο) και μάθαμε για το ταξίδι του νερού από τις πηγές έως τις βρύσες των οικιών μας.

Επιπρόσθετα, μετά από ένα σύντομο πρωινό γεύμα, μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε «βιωματικά» τον διαχωρισμό των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη, διαπιστώνοντας, ιδίοις όμμασι, πώς με τη σωστή κατηγοριοποίηση τα πραγματικά απορρίμματα ελαχιστοποιούνται!

Για το τέλος αφήσαμε το παιχνίδι, σε έναν πρόσφατα διαμορφωμένο χώρο αναψυχής, πλησίον του υδραγωγείου, μέσα στην καταπράσινη φύση και κάτω από το υπέρλαμπρο φως του ήλιου!

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print